vineri, 9 ianuarie 2009

Despre EMO

Emo-Kids
Termenul de “emo” vine de la "emotional" care ne poate duce, eventual, cu gandul la acele persoane ceva mai sensibile, afective, si usor de impresionat.“Emo” este, de fapt, starea pe care persoana ce se considera astfel o are datorita unor deceptii peste care nu a putut trece (in cazul unora) sau datorita simplului fapt ca “filmul a fost prea frumos pentru a se termina astfel” sau a unor versuri “ce deprima” (in cazul altora).Cert este ca aceasta stare nu apare doar de dragul de a fi “emo” ci, dupa cum au demonstrat si unii specialisti in domeniul psihologiei, de pe urma unor traume ce au modificat modul de a gandi, de a actiona.
Scurt istoric al termenului:La inceput (1985-1994) termenul de ‘emo’ era folosit in muzica, acesta fiind un subgen al rockului. Pe parcursul anilor, acest cuvant cunoaste un domeniu vast de intrebuintari.Ascultatorii acestui gen de muzica au devenit ‘emo-kids’, felul in care se imbraca a devenit ‘emo-style’, felul in care se machiaza ‘emo make-up’ si presupun ca modul in care reactioneaza ‘emo-acting’. ‘EMO’ a fost folosit pentru a descrie trupe precum :
Jimmy Eat World
Silverstein
Paramore
The Used
The Get Up Kids
Taking back SundayAcestea au fost etichetate drept emo din diferite motive precum:
ritmul cantecelor
semnificatiile versurilor
modul de a se imbraca sau machia a cantaretilor etc.Multi fani nu sunt deloc de acord cu felul in care idolii lor sunt catalogati, negand cu desavarsire faptul ca acestia ar canta muzica “emo”.Intr-un interviu, chiar Guy Picciotto, intrebat fiind cum se simte precum ‘creatorului genului de muzica emo’, a raspuns: ‘‘Nu recunosc aceasta atributie. Intotdeauna am crezut ca este cel mai retardat termen inventat .Stiu ca toate trupele urasc sa fie astfel etichetate. Se simt ofensati. Dar sincer, consider ca toate trupele din care am facut parte au fost punk-rock. Pentru mine nu are absolut niciun sens.”“Se imbraca exclusiv in negru, refuza orice urma de dragalasenie, sunt teribilisti si le place sa-si picteze unghiile in negru” - asa ar descrie una dintre sutele de definitii din The Urban Dictionary notiunea de Emo Kid.
Cum se identifica un emo-kid /
Modul lui de a se afisa in lume?O alta definitie spune ca emo kid-u` e o mixtura intre un goth kid, un rock kid si un punk kid.Acest individ poate fi recunoscut dupa ochii puternic conturati, coafurile rasta, parul relativ lung sau ciufulit, de culoare neagra, sau, eventual, in combinatii cu unele culori “ce sar in ochi”. Se evidentiaza si prin felul lui de a se imbraca, purtand tot felul de combinatii ciudate de haine pe care oamenii nu le poarta, in general si poarta o geanta lunga tip postas.De multe ori aceste persoane au tendita sa se izoleze, sa se considere inferioare celorlaltor persoane, sa fie aspre cu ele insele, toate acestea, culminand, uneori, cu ganduri sinucigase, foarte rar insa intamplandu-se acest lucruAcesta stare se manifesta in perioada adolescentei, sau perioada critica, asa cum o denumesc specialistii, cand tinerii, incercand sa se regaseasca, au sansa sa se simta frustrati.

5 comentarii:

  1. n-am sa-i inteleg niciodata pe tinerii astia debusolati

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred ca pana la urma nu recunoastem dar un pic de tanar emo exista in fiecare dintre noi...pe partea sentimentala si emotionala la unii poate mai bine definit iar la altii ascuns intr-un colt de suflet

    RăspundețiȘtergere
  3. emo e o generatie datorata muzicii electronice ... se vor schimba in timp :]

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm..cred ca fiecare adolescent este Emo.Dar mai cred ca poate trece..
    Adica..de multe ori am fost acuzata cum ca as fi Emo.Dar asta pentru ca oamenii au auzit de curentul asta Emo ,insa nu stiu ce inseamna cu adevarat.
    Eu nu sunt Emo!Nu m-as taia niciodata pe maini si n-as fi in stare sa-mi fac niciun rau.Cred ca mai usor mi-ar fi sa ranesc pe altcineva decat pe mine.:))
    Iar chestia cu imbracamintea..a devenit o moda.E ceva 'cool' sa ai tricouri cu diferite mesaje ciudate si triste si sa te machiezi foarte mult.
    Insa baietii care se machiaza in felul asta si se imbraca chiar 'gay' mi se par RIDICOLI!
    Adica..adolescent..oke!Am inteles!Dar nici in halu' asta..
    Cat despre frizuri..si acest lucru a devenit un trend.Toti incearca sa gaseasca o frizura cat mai ciudata si cu paru' mai in ochi.:))
    Asta e!Tine doar un timp!Sunt sigura!
    A..si mai e o problema!Nu cred ca exista formatii Emo!Unele din cele enumerate mai sus le ascult si eu.Si chiar nu le cred Emo.Daca o formatie scrie mai asa 'pentru suflet' este catalogata drept formatie Emo.Si mi se pare chiar aiurea.Si Simple Plan au fost luati drept Emo.Dar ei defapt sunt punk-rock.Si punk-rockul se confunda foarte mult cu Emo.dar cum spuneam mai devreme,muzica Emo nu exista.

    Concluzie:Curentul Emo a exista dintotdeauna si va existat mereu.Dar nu-i nici o problema!Va trece!
    [Adolescentii care chiar se ranesc singuri au nevoie de o vizita la psiholog.]

    RăspundețiȘtergere
  5. emo eo stare e atunci cand adolescenti nu mai vor sa fie dadaciti dar nici marginalizati!!!!!!!!!!!!!din lipsa de comunicare in familie se ajunge ca acesti adolescenti sa se taie sau mai grav sa se sinucida. MULTI SE INTREABA DE CE SCRIU ACELE MESAJE PE PANOURI, STATUI ???!!!!!!!!!!e simplu !acasa nu le este dat voie sa-si exprime creeativitatea. Multidinte ei pot ajunge ceva in domeniu desing sau make-up domenii foarte cautate in ziua de azi! parinti au si ei o vina! cand vb. cu ei eu cred ca ar trebui sa-i intrebe ce simt in loc de ce fac
    concluzie EMO E O STARE SUFLETEASCA A ADOLESCENTILOR CARE SA FORMAT IN LIPSA DE COMUNICARE DAR EI AU FOARTE MUUUUUUUUULTA IMAGINATIE SI-SI DORESC MAI MULTA AFECTIUNE/!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere