duminică, 29 noiembrie 2009

Părinţii, repetenţi la educaţia copiilor

articol preluat
Specialiştii în neuropsihiatrie arată că majoritatea copiilor şi adolescenţilor care au tentative de sinucidere au probleme emoţionale şi nu dispun de un suport familial adecvat. „Copilul care vrea să se sinucidă face acest lucru sub efectul unui impuls de moment, fără să ştie de ce l-a făcut. În majoritatea cazurilor de tentativă de suicid pe care le-am întâlnit, copiii acţionau la primul impuls sau aveau labilitate emoţională", arată Elena Brănaru, medic primar neuropsihiatru şi coordonatorul Centrului de prevenire a tentativelor de suicid la copii şi adolescenţi de la Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia", din Bucureşti.
Specialistul afirmă că mulţi dintre copii se tem să spună acasă că au luat o notă proastă, pentru că părinţii nu înţeleg acest lucru.
„Românii îşi educă copiii prin reprimarea sentimentelor şi comportamentelor, ceea ce îl fac pe copil să prindă frică de ei şi să nu mai comunice. Dar acest model trebuie regândit pentru că, dacă cel mic are sentimentul că poate să spună orice, atunci va trece mai uşor peste eşecurile pe care le are la şcoală", a mai spus specialistul. În plus, adolescenţii sunt foarte vulnerabili din cauza schimbărilor rapide de valori din societate.

Un comentariu: