miercuri, 10 iunie 2009

Un copil bolnav

Poate ca postarea aceasta nu va starni nicio reactie: va fi vorba doar de un copil care trebuie sa moara. De ce trebuie? E bolnav. Are cancer osos si lumea de prin Romania zice ca nu are scapare. Ar avea o sansa in strainatate. Dar de unde atatia bani ? Ii trebuie 6000 de euro. Parintii au inceput sa vanda deja de prin casa, disperati ca viata fiului lor depinde de niste bani. Ar porni la cerut, insa, usile se cam inchid cand e vorba despre gesturi caritabile. Oricat ar avea, romanul parca vrea mai mult. Se numeste Alex. Are doar 15 ani si, pana sa afle cumplitul diagnostic, avea o pofta nebuna de viata. Acum stie ca trebuie sa moara...

7 comentarii:

  1. Draga mea, e nevoie de detalii si de postarea "cazului" (iarta-ma pentru cuvantul rece folosit, dar pe fuga n-am gasit altul), pe mai multe bloguri, si mai ales pe bloguri "de profil", cu un numar mare de vizitatori, care nu doar citesc, ci si ajuta. De exemplu aici: http://isabellelorelai.wordpress.com/.

    6000 de euro nu e o suma chiar asa mare, nu pare a fi imposibil de strans. Scrie tu "povestea" si o preluam. Pana una alta, pentru ca ne-ai dat numele il adaugam in pomelnic, mai ales pentru ora 22, cand foarte multa lume se roaga impreuna.

    Asteptam detalii. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Dana, multumesc pentru raspuns si pentru informatii. Crede-ma ca nu stiu exact cum sa procedez. Alex nu vrea sub nicio forma sa ajunga un caz si daca i-as publica povestea ar afla, iar la necazul pe care il are as mai adauga si eu ceva. Nu vreau asta. Dar nici nu pot sa nu fac nimic.Asa ca am deschis un cont in care am pus eu niste bani. Multumesc inca o data pentru sprijin. Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iarta-ma, nu vreau sa adaug durere ca e destula, dar uneori Domnul ne smereste prin necazuri. Azi, pe blogul de care iti vorbeam e un articol superb. Alex nu trebuie sa moara, Alex trebuie sa invete sa spuna: "Doamne, ajuta-ma!". Si Domnul il va ajuta inclusiv prin oameni. Pe langa solicitarea ajutorului de la semenii nostri, mai exista varianta formularului 112, pentru bolile care nu se pot trata in Romania. Pana una-alta mergi pe varianta asta. Si roaga-te impreuna cu noi pentru Alex, mai ales seara, intre 22-22.15. ar fi bine daca si parintii lui ar putea sa se roage cu noi. Daca nu, da-ne cel putin si numele lor, sa ne rugam sa-i intareasca Domnul si sa-i lumineze pentru a gasi calea cea mai potrivita de a actiona.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sfinti care vindeca de cancer: Sfantul Nectarie (daca esti in Bucuresti gasesti particele din sfintele sale moaste la biserica Radu-Voda, situata undeva in centru in apropiere de Unirii, pe o straduta laterala); Sfantul Partenie...si nu in ultimul rand, Maicuta Domnului. Roaga-te mult pentru Alex si parintii lui! Domnul sa-ti rasplateasca jertfa! Durerea inimii tale este deja o rugaciune, daca o indrepti catre Domnul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, lasati-l pe domnu' sa va rezolve problemele... o sa ajungeti departe.

    RăspundețiȘtergere
  6. draga Octi, ori esti rau,ori sarcastic, ceea ce e totuna. Sigur ca Domnul rezolva problemele....

    RăspundețiȘtergere
  7. @Xantipa, nu te alarma asa de tare.Probabil Octi a vrut sa spuna ca nu e indeajuns sa speri sau asa ceva, trebuie sa faci si tu ceva.Multi fac greseala de a se ruga si a spera ca se va rezolva totul asa.Trebuie sa facem si noi ceva...

    Cat despre Alex...sper sa isi revina pana la urma, desi din ultimele posturi...

    RăspundețiȘtergere