marți, 23 noiembrie 2010

Alex a murit. Dupa doi ani de chin, s-a stins ca si cum n-ar fi fost. Un baiat ca bradul...un adolescent frumos, inteligent si inimos a plecat la Dumnezeu intr-o duminica de noiembrie. Despre boala lui spunea ca l-a atacat in doua reprize; prima a castigat-o el, dupa operatia din Germania. Pe a doua insa...si aici nu mai termina propozitia. Tinea foarte mult la ai lui; spunea ca ii e mila de parinti si ca de asta plange. Tinea foarte mult si la noi, colegii si prietenii lui. Ne privea pe fiecare cu mult drag, cu ochii verzi sclipind de voiosie. Acum se odihneste in sicriu , cu un zambet usor pe buze, ca si cum ar fi adormit si ar visa frumos. Vin de la el acum si inca nu-mi pot sterge din minte cele petrecute acolo: Alex in sicriu, bunica lui strigand indurerata " Scoala, Alex , puiul bunicii" si toata clasa plangand fara oprire. Il vor inmormanta joi. Iar dupa aceea nici macar nu-l vom mai putea vedea... E parca un lucru ireal, nu i se putea intampla asta tocmai lui, parca mai astept sa -l vad venind spre noi si spunand o gluma sau luandu-ne pe dupa gat. E atat de cumplit de trist ...

5 comentarii:

 1. Dincolo de suferinta trupeasca Alex suferea gandindu-se la cei apropiati lui...II iubea prea mult ca sa ii vada suferind dupa el...Acum suferinta lui fizica a luat sfarsit,este impreuna cu ingerii si priveste in jos catre noi zambind fericit...Ce cuvinte sa spui insa familiei lui,prietenilor lui,care se despart acum de el?Ce sa faci sa le poti alina suferinta?
  E cumplit de grea aceasta despartire,Dumnezeu sa le dea putere!Si sa-L odihneasca in pace pe Alex!
  Dar sa stii draga Maura ca Alex va aude ,va vede,este alaturi de voi chiar daca nu il mai puteti vedea...si ar trebui sa incercati sa stapaniti durerea pentru a il lasa sa zambeasca linistit...pentru ca Alex simte tot ce este in sufletul vostru...si pentru ca va iubeste vrea sa va vada linistiti...
  A fost un suflet mare care ne-a parasit mult prea curand!

  RăspundețiȘtergere
 2. multumesc pentru cuvintele de mangaiere.

  RăspundețiȘtergere
 3. imi pare rau, vad ca nu mai scrii, ai putea sa'ti descarci sufltu...

  RăspundețiȘtergere
 4. imi pare rau, daca intamplarea asta chiar e reala. Nu-mi pot imagina ceva mai dureros decat pierderea cuiva drag. Condoleantele mele..

  RăspundețiȘtergere
 5. din pacate, e prea dureros de adevarata intamplarea asta. M-as fi bucurat enorm sa fi fost doar rodul imaginatiei mele, iar cimitirul din comuna Breazu, judetul Iasi sa fi fost mai sarac cu un mormant.

  RăspundețiȘtergere